amerikai
Írásaink, amelyek labdába rúgnak amerikai témában.
A nagyfőnök feleszmél
amerikai, multikulti, 2008. május
Itt vannak például a minimum szomorú és morcos, mindemellett jól képzett kollégák, akiknek egy részét azért igyekeznek átcsoportosítani, több-kevesebb sikerrel.
Szuperhősök a képernyőn és a filmvásznon
amerikai, film, youtube, 2008. április
Superman először száll szembe Lex Luthorral a vásznon. Batmanék közúti kocsival nyomulnak, később meg dezodorral fújnak le egy cápát. Szuperhős-adaptációk az 1950-es, 60-as évekből.
Rettegj, Amerika!
amerikai, film, mozi, 2008. február
Megszakítjuk adásunkat... New Yorkot támadás érte... A város romokban... Felhőkarcolói összeomlottak... A Nemzetvédelem evakuálta a... Brrrr... Úristen... Brrrr... Ne...
Mint Mátészalka kivilágítva
amerikai, hétköznapok, read.me, szex, utazás, zene, 2008. február
Megkezdjük magassági és erkölcsi süllyedésünket becélozva a McCarran Nemzetközi Repülőteret. Végállomás: Las Vegas. Szabadítsuk ki Nicolas Cage-et!
Egy maréknyi forintért
amerikai, évforduló, média, politika, 2007. december
Idén lett volna tízéves a TV3, ha közös erővel le nem gyilkolja két mostohatestvére jópár évvel ezelőtt. Kegyelettel emlékezünk.
A másik én
amerikai, film, mozi, 2007. december
Tarantino és Neil Jordan, Kill Bill és A másik én. Rossz utánzat, elszórt klisék, unalmas, megszokott jelenetek? Újabb hősnő a világunkban? Vagy egy jó alakítás?
Szuperhősök a képernyőn és a filmvásznon I.
amerikai, film, 2007. augusztus
A kétezres évekre elég jól el lettünk látva tengerentúli szuperhős-filmekkel. Összefoglaló a legismertebb amerikai szuperhősök filmtörténeti megjelenéseiről.
témák
- amerikai
- animáció
- depresszió
- dráma
- egyetem
- építészet
- évforduló
- feminizmus
- férfilét
- film
- foci